Chapeau voor Logitech

28-12-2008

Voor vaderdag kreeg ik dit jaar een Logitech Harmony 885 universele afstandsbediening. Een apparaat waar niet alleen vader erg blij mee is. Al onze andere afstandsbedieningen zijn inmiddels opgeborgen en het bedienen van onze apparatuur is kinderspel geworden. Toch heb ik wel een paar keer een probleempje gehad met het programmeren van de Harmony. Zo ook gisteren. Door een wijziging in een aansluiting wilde ik een instelling van het geluid op mijn surround versterker aanpassen. Maar wat ik ook wijzigde in de setup van de Harmony, na een update gebeurde er … niets. Na eerdere positieve contacten met Logitech support, deed ik daar ook gisteren een beroep op. Tegen half vijf ‘s-middags, de zaterdag na kerst. Tot mijn verbazing kreeg ik gisterenavond tegen half elf al een mail terug met uitgebreide tips om het updaten wel te laten slagen. Ik heb ze zojuist uitgeprobeerd en ja hoor, mijn Harmony doet weer helemaal wat ik wil. Chapeau dus voor Logitech!

En even voor mezelf en misschien voor anderen die een Harmony afstandsbediening hebben die niet wil updaten: het probleem leek dit keer veroorzaakt te worden door mijn

Symantec Client Firewall. Nadat ik die uitgeschakeld had, werd de Harmony weer netjes bijgewerkt.

Een paar weken terug had ik ook al een dergelijk probleem. Toen werd het opgelost door een firmware update te doen en daarna de afstandsbediening opnieuw te updaten. Een firmware update doe je als volgt:

 1. Start de Logitech software.
 2. Haal de batterij uit de Harmony.
 3. Sluit de USB kabel aan terwijl je de aan/uit knop van de Harmony ingedrukt houdt.
 4. Hou de aan/uit knop ingedrukt totdat de tekste Safe Mode Requested op het display wordt weergegeven.
 5. Klik op de knop Downloads
  ScreenHunter_01-Dec.-28-21.
 6. Klik vervolgens op de knop Firmware. Negeer eventuele meldingen dat de firmware al geïnstalleerd is. 
  ScreenHunter_02-Dec.-28-21.
 7. Doe hierna een ‘normale’ update van de Harmony. 

Geplaatst in Diversen | Reageer »

« «   |   » »Reageer