André Rieu op het Vrijthof 2016

17-07-2016

De afgelopen twee weekenden staat Maastricht weer in het teken van de violist met zijn lange haar en zijn orkest: André Rieu. Vorig jaar waren we er al naar toe geweest waarop mijn moeder zei dat ze daar zo graag ook nog wel een keer naar toe zou willen. En dus besloten wij die wens in vervulling te doen gaan en bestelden we opnieuw kaarten voor één van de Vrijthof concerten, dit keer vier. Afgelopen vrijdag was het zo ver. Net als vorig jaar hadden we er weer mooi weer bij besteld. Al rond de middag reisden we af naar het zuiden waar we een leuk hotel geboekt hadden in Schin op Geul, Hotel Bemelmans. Een eenvoudig maar uitstekend hotel, prachtig gelegen aan de rand van Schin op Geul. Vanuit het hotel kijk je uit over de mooie tuin van het hotel en het Limburgs heuvellandschap. Na aankomst wandelen we eerst even een stukje naar een herberg langs de weg waar we even wat drinken. Om daarna op het terras van het hotel nog wat te drinken, heerlijk in het zonnetje. Ook het eten nuttigen we op het terras. En ook dat is bij Hotel Bemelmans uitstekend! Na het eten gaan we naar Maastricht, waar we de auto weer parkeren bij Alice om de hoek. Nog even koffie drinken op de Markt en even na achten zijn we ruim op tijd op onze plaatsen. We zitten dit keer een vak verder naar voren vergeleken met vorig jaar en in dat vak zitten we ook nog behoorlijk voorin, dus we kunnen het goed zien. Het concert is opnieuw een feestje. Fans uit meer dan 80 landen zijn verzameld op het Vrijthof en vooral de Britten worden regelmatig door Rieu in het zonnetje gezet… Op de vraag ‘Are there any people from Brittain’, antwoordt hij ‘Welcome to Europe’…

Er zitten natuurlijk wel deels dezelfde elementen in het concert als vorig jaar, maar ook weer unieke nieuwe dingen. Zoals de grote groep van 150 professionele dansparen die op het Vrijthof een Weense Wals dansen. Een hoogtepunt vond ik de uitvoering van de Bolero door percussionist Marcel Falize met zijn drie zoons. Tijdens dit optreden werd het Vrijthof vol rook gezet waarbij met laserlicht een sprookjesachtig decor werd gecreëerd. Een lust voor het oor én het oog! En natuurlijk was er ook weer plek voor de Platin Tenors, Carmen Monarcha, Donij van Doorn en Mirusia. De laatste zong het mooie “Somewhere over the rainbow” waarbij haar jurk door de verlichting veranderde in een kleurrijke regenboog. En net toen ik dacht dat er geen speciale gast meer kwam en Rieu eigenlijk al aan zijn toegiften bezig leek, kwam volledig onverwacht Lou Bega op het podium. Voor ons een bijzondere naam, want met zijn Mambo Nr. 5, was hij dé grote favoriet van Ivo jaren geleden. En met dat nummer, fantastisch begeleid door met name de blazers van Rieu, veranderde het Vrijthof in het grootste swingende plein van Nederland. Met een spetterend vuurwerk, volgens mij wat kleiner dan vorig jaar, kwam er een einde aan het feest op het Vrijthof. Een feest waar wij met z’n allen en mijn moeder in het bijzonder enorm van hebben genoten!

Stop 10.000 voetbalfans uit meer dan 80 landen in een voetbalstadion en het wordt een grote rel, maar opmerkelijk genoeg loopt een met 13.000 Rieu fans gevuld plein uit meer dan 80 landen zonder enig geduw en gedrang rustig leeg en konden wij lekker gaan slapen in het heerlijk rustige Hotel Bemelmans. Het was een mooi weekend om nog lang aan terug te denken!

P1000663

Geplaatst in Uitstapjes | Reageer »

« «   |   » »Reageer